Levering 📦

Vi har 2-5 dages leveringstid på alle vores produkter med mindre vi er tom på lager for produktet eller noget andet er beskrevet på produktsiden

Pergolaen bliver leveret fra vores tyske lager.
Pergolaen bliver levert i 4 pakker på ca. 40kg per pakke. Det er vigtig at du aftaler et leveringstidspunkt, hvor du har mulighed til at være tilstede til at hjælpe med at tage imod leverancen.

Montering 🧑‍🔧

PERGOLUX pergola kommer i standardstørrelserne 3x3m, 3x4m, 4x4m og 4x6m. Ønsker du en anden størrelse end denne, kan pergolaen også nemt tilpasses

Højdejustering: Brug en passende sav og skær søjlerne til i den rigtige højde. Derefter skal du bore 4 nye huller til søjlebunden. Når søjlerne er klippet, anbefaler vi, at den ende, hvor det er skåret, dækkes med silikone eller lak.

Justering af bredde: Ønsker du at justere bredden på pergolaen, kan dette gøres på langs. Lamellerne placeres for hver 12. cm og du kan derfor nemt skære bjælkerne til mellem hver af lamellerne. Når bjælken er skåret til, skal du også skære en skinne i toppen og tagrenderne i samme længde.

Du kan fastgøre udstyr til stellet i pergolaen for at give det et mere personligt præg, men sådanne tilpasninger foretages på eget ansvar (spørg os gerne i chatten om vejledning) Hvis du f.eks. fastgør en varmelampe, denne kan skrues på bjælken i toppen. Vi anbefaler, at der anvendes selvborende aluminiumsskruer for at forhindre, at skruen korroderer.

Ja det er muligt! Fastgør eventuelle vægge til bjælken og/eller søjlerne. Pas på ikke at skrue i tagrenden for at undgå utætheder.

Normalt estimerer vi 3-5 timer for 2 personer til at montere pergolaen, men det varierer selvfølgelig meget fra person til person. Vi estimerer normalt 1 time at montere en screen eller en panelvæg. efter pergolaen er sat op.

Fliser: For at opnå den maksimale vindbelastning anbefaler vi punktfundamenter, der måler 85x85x85cm. Brug ekspansionsbolte (8-10 mm i diameter, minimum 150 mm lange.

Træterrasse: Sørg for at ramme drager eller lignende under terrassen. Brug nogle gode træskruer (franske anbefales ikke)

Absolut ikke!

Vi har udarbejdet en god monteringsvejledning, så du nemt selv kan installere den. Vi specificerer, at det anbefales at have 2 personer til at samle pergolaen. Hvis du ikke selv ønsker/kan samle pergolaen, anbefaler vi, at du kontakter en håndværker nær dig.

Teknisk 📐

Ja! Ved at bruge PERGOLUX screens kan du lukke siderne mod vind. Du kan også montere PERGOLUX panelvægge for at reducere vinden. På grund af mellemrum mellem lamellerne er dette ikke vindtæt, men vil reducere vindmængden betragteligt. Vores glasvægge vil også kunne lukke siderne mod vinden.

Ja! Det er forskellig fra pergola til pergola, hvad de tåler. Du finder informationen under "sammenlign vores pergolamodeller".

Pergolaen er testet i hård vind, men vi anbefaler altid at lade lamellerne stå åbne, når pergolaen ikke er i brug.

Ja! Lamellerne har en lille hældning, der gør at vandet vil rende ned i de indbygget tagrende. Vandet vil herefter rende videre ned i søjlerne, og ud af et lille hul i bunden.

Vedligehold 🌦

En PERGOLUX pergola er som udgangspunkt et vedligeholdelsesfrit produkt. Vi anbefaler stadig at bruge spraydåsesmøring to gange om året på alle bevægelige dele. Før start om foråret og før vinteren.

Pergolaens byggemateriale er pulverlakeret aluminium. Det betyder, at produktet kan tåle at stå udenfor om vinteren. Den tager ikke skade af normal kulde og varme.